Росіяни планували використовувати замок у Британії як шпигунську базу

Росіяни планували використовувати замок у Британії як шпигунську базу

Російський замок, який розташований на кордоні графств Кент і Сассекс у Британії, позбавили дипломатичного статусу через підозру у використанні його військовою розвідкою РФ для зустрічей і вербування британських агентів.

Про це повідомляє The Times.

Видання з посиланням на джерела в органах безпеки повідомляє, що замок було внесено до переліку пам’яток архітектури II класу, проте він став ціллю пакету санкцій після того, як його визнали головною базою, з якої ГРУ проводило свої операції на території Британії.

Зрозуміло, що за будинком роками стежили британські спецслужби. Було помічено, що особи, яких ГРУ вважало потенційними агентами, включно з британськими та іншими неросійськими членами злочинних угруповань, входили та виходили з цього будинку, — зазначають у виданні.

Йдеться про замок Сікокс-Хіт. За даними Британії, Росія планувала створити там шпигунську базу. Водночас міністр внутрішніх справ країни Джеймс Клеверлі заявив, що ця база є однією з кількох російських об’єктів у Британії, які втратять дипломатичний статус.

Російська сторона заперечує, що замок використовувався для цих цілей.

Нагадаємо, СБУ затримала інформатора, який за допомогою вебкамери хотів скоригувати ракети по залізничних ешелонах ЗСУ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі двоє військових підірвалися на міні На Донбасі двоє військових підірвалися на міні
Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.
З боку збройних формувань РФ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, є загиблий - ООС З боку збройних формувань РФ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, є загиблий - ООС
Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.
Помер поранений напередодні боєць. На Донбасі зберігається «тиша» – штаб ООС Помер поранений напередодні боєць. На Донбасі зберігається «тиша» – штаб ООС
За минулу та з початку поточної доби порушень режиму припинення вогню на Донбасі не зафіксовано.
Load next