«Забуті» на Укрпошті посилки продаватимуть на аукціонах

«Забуті» на Укрпошті посилки продаватимуть на аукціонах

Укрпошта виставлятиме на аукціони посилки, які не були затребувані протягом шести місяців.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Укрпошта впроваджує міжнародні практики щодо поводження з поштовими відправленнями, які були незатребувані і через це невручені протягом шести місяців. Такі посилки компанія виставлятиме на продаж у межах аукціонів на майданчику Prozorro.Sale, - йдеться в повідомленні.

Як роз’яснили в компанії, поштові відправлення, які отримувач не забрав протягом двох тижнів, відправляють назад відправнику. Якщо відправник протягом двох тижнів також не забирає посилку, то вона поступає на спеціально облаштований склад, де зберігається півроку. Впродовж цього періоду і отримувач, і відправник мають право за заявою отримати посилку. Якщо вони з якихось причин цього не зробили, посилка може бути продана на аукціоні.

Початкова ціна за кожну незатребувану посилку становить 10 грн. Посилки об'єднані в палети, які містять до 100 одиниць, і продаються як один лот. Лоти формуватимуться рандомно, а всі посилки продаватимуться нерозпакованими із видаленням адресної інформації.

Для усунення можливості корупційної складової щодо формування лотів працівники компанії не можуть брати участь в аукціонах.

Наразі на складах компанії знаходяться десятки тисяч незатребуваних посилок, які зберігаються там понад пів року. Раніше такі поштові відправлення просто знищувалися. Відтепер згідно законодавства ми можемо продати ці посилки і компенсувати витрати на їх логістику та зберігання, як це роблять у більшості країнах, - зазначив гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський

Нагадаємо, Німеччина прийняла найбільше пацієнтів з України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Закарпатті власник не хоче забирати з "Укрпошти" бджіл, що "воскресли" (фото) На Закарпатті власник не хоче забирати з "Укрпошти" бджіл, що "воскресли" (фото)
Спершу повідомлялось, що 8 мільйонів бджіл загинули внаслідок нестачі кисню і відсіків для провітрювання у вантажівці, однак вже на наступний день бджоли почали проявляти активність та оживати.
Укрпошта за 2021 рік доставила 4,7 млн кг міжнародних відправлень Укрпошта за 2021 рік доставила 4,7 млн кг міжнародних відправлень
Показники порівняно із 2020 роком зросли на 27%.
Load next