Швеція виділить €28 мільйонів на підтримку обороноздатності України

Швеція виділить €28 мільйонів на підтримку обороноздатності України

Уряд Швеції доручив Збройним силам країни здійснити виплати на загальну суму 28 мільйонів євро на підтримку обороноздатності України.

Про це повідомляють на сайті шведського уряду

18 мільйонів євро буде надано трьом коаліціям сил і засобів в рамках контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн"), а 10 мільйонів євро – фонду НАТО для України.

Ми продовжуємо підтримувати Україну і робитимемо це стільки, скільки буде потрібно. Шведська підтримка поступово  використовуватиметься для закупівлі нового обладнання у промисловості для передачі Україні. За допомогою цих коштів ми можемо посилити обороноздатність України у сфері безпілотників, розмінування та посилення спроможностей ВМС України, – заявив міністр оборони Швеції Пол Йонсон.

Згідно з дорученням уряду, п'ять мільйонів євро планують виділити коаліції з розмінування, три мільйони євро – коаліції з морської безпеки, і ще 10 мільйонів Швеція надасть коаліції дронів.

Нагадаємо, Через російські обстріли дві ГЕС виведено з експлуатації - "Укргідроенерго"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Літаки Росії з ядерною зброєю порушили повітряний простір Швеції, – ЗМІ Літаки Росії з ядерною зброєю порушили повітряний простір Швеції, – ЗМІ
Два літаки Росії порушили повітряний простір Швеції. Вони, за неофіційними даними, були оснащені ядерною зброєю.
Load next