ДПСУ пропускає за кордон чоловіків лише з паперовим військовим документом

ДПСУ пропускає за кордон чоловіків лише з паперовим військовим документом

Прикордонники пропускають за кордон чоловіків лише з паперовим військово-обліковим документом, будь-які електронні варіанти не приймаються.

Про це повідомив помічник голови Державної прикордонної служби - прессекретар відомства Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

За нормами законодавства визначати, чи є підстава про відстрочку в людини, а також належним чином її оформлювати можуть виключно представники ТЦК. І власне прикордонники не прийматимуть якісь електронні варіанти, зокрема, «Резерв+». Для нас необхідний паперовий військово-обліковий документ. Слід також розуміти, що людині варто поцікавитись, чи є інформація про неї в системі «Оберіг», - наголосив речник.

Він нагадав, що з 18 числа прикордонники перевіряють наявність військово-облікового документа у чоловіків - громадян України у віці від 18 до 60 років. Окремими пунктами визначено, що ця категорія громадян має мати про собі разом із паспортом військо-обліковий документ і пред’явити його прикордонникам.

Це стосується і заброньованих на військовий час, а також визначених непридатними до військової служби за станом здоров’я. А також осіб, у яких троє дітей до 18 років, чоловіків, у якого дружина проходить військову службу.

Демченко також нагадав, що прикордонники не перевіряють на даний момент військово-обліковий документ в осіб з інвалідністю, осіб, які супроводжують людей з інвалідністю. А також в осіб, які перевозять гуманітарні вантажі, водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення товарів та пасажирів. Це стосується і представників залізниці та морської та авіаційної галузі.

Наразі інших змін до правил перетину кордону немає. Ще не внесені зміни до постанови уряду, яка регламентує порядок перетину держкордону громадянами України. Однак, варто розуміти, що у найближчий час це може буде зроблено, і для певних категорій громадян можуть бути змінені умови перетину кордону . Коли це станеться, ми проінформуємо, - сказав він.

Нагадаємо, В Нідерландах десять українських військових завершили навчання з обслуговування F-16

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною "Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною
Агентство Bloomberg із посиланням на джерела писало, що нова агресія РФ проти України може розпочатися 15 лютого.
З боку збройних формувань РФ зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню - ООС З боку збройних формувань РФ зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню - ООС
Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.
Load next