НАЗК уже перевірило третину керівного складу ТЦК: у восьми працівників виявлено ознаки незаконного збагачення

НАЗК уже перевірило третину керівного складу ТЦК: у восьми працівників виявлено ознаки незаконного збагачення

Національне агентство з питань запобігання корупції перевірило третину посадовців керівного складу територіальних центрів комплектування – 541 людину із приблизно 1700. У восьми працівників ТЦК виявлено ознаки незаконного збагачення, матеріали щодо них передано до суду.

Про це повідомила голова парламентського Комітету з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна.

У восьми працівників ТЦК сукупно виявлено ознаки незаконного збагачення на 265 мільйонів гривень, необґрунтованих активів на 6 мільйонів гривень, а також недостовірних даних у декларації на 7 мільйонів гривень.

Триває моніторинг способу життя ще 28 і повна перевірка декларацій ще 5 посадовів керівного складу ТЦК. Щонайменше дві декларацій співробітників ТЦК отримали вищий показник ризикованості, ніж десятки тисяч декларацій інших посадовців з різних органів, – зазначила Радіна.

Найбільша за обсягом активів справа на основі матеріалів НАЗК стосується ексначальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова. У 2023 році йому повідомили про підозру в незаконному збагаченні на суму понад 188 мільйонів гривень.

Ще одна справа стосується заступника начальника одного з ТЦК, який, за даними НАЗК, зібрав на особисту банківську картку близько 400 000 гривень від різних військовослужбовців і, ймовірно, витратив їх на власні потреби. Нині із цим розбирається слідство.

Решта висновків НАЗК стосується ознак корупційних правопорушень у представників ТЦК Одеси, Самбору, Полтави, Дніпра та Запоріжжя.

Вісім справ з ознаками корупційних правопорушень із 541 проаналізованого кейсу свідчить про те, що керівників ТЦК, які несуть службу законно і сумлінно, у рази більше, ніж може здаватись, — наголосила Радіна.

Нагадаємо, У Мелітополі окупанти не видають шкільних атестатів, якщо в родині випускника немає роспаспортів - партизани

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next