В Нідерландах десять українських військових завершили навчання з обслуговування F-16

В Нідерландах десять українських військових завершили навчання з обслуговування F-16

Десять українських військовослужбовців завершили навчання в Нідерландах з обслуговування винищувачів F-16.

Про це повідомляє у Міноборони Нідерландів.

Нідерланди погодилися надати Україні щонайменше 24 винищувачі F-16. Їх також потрібно обслуговувати. Українці вправлялися в обслуговуванні всіх важливих для пілота винищувача частин. Йдеться про шолом, кисневі системи та парашути на борту.

Тренування також включало в себе складання та перевірку аварійно-рятувального пакета. Це дозволяє пілоту вижити протягом декількох днів після аварійної посадки. Він містить, серед іншого, їжу та медикаменти.

Тренування готують курсантів до всіх можливих ризиків під час польотів на F-16. Зрештою, це також забезпечить кращий захист для українських пілотів. Програма занять була розроблена кластером обладнання для забезпечення безпеки польотів (VVU).

Пілоти F16 фактично віддають своє життя в руки солдатів, які обслуговують літаки. Щойно вони злітають, вони знають, що можуть покластися на знання і навички цих людей і що літак буде в порядку, – заявив в Міноборони Нідерландів.

Нідерланди також є одним з ініціаторів створення Європейського навчального центру F-16 (EFTC) в Румунії. 11 літаків F-16 вже надані в розпорядження EFTC.  

Нагадаємо, Росія тимчасово скасувала заборону на експорт бензину

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next