Рада змінила порядок звітування політичних партій

Рада змінила порядок звітування політичних партій

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт щодо вдосконалення порядку звітування політичних партій по осередках, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомив народний депутат України Ярослав Железняк.

Він уточнив, що закон №11074 був ухвалений 303 голосами народних депутатів.

Законопроєкт розроблений з метою врегулювання питань, які стосуються подання звітів партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру під час дії воєнного стану, повнотою таких звітів, достовірністю включених до них відомостей.

Документом пропонується внести зміни до Закону України «Про політичні партії в Україні», які стосуються особливостей подання звітів партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру під час дії воєнного стану.

Передбачається, що політична партія звільняється від встановленої законом відповідальності за подання до НАЗК неповної інформації (у тому числі за неподання звітів про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру її місцевих організацій, які у встановленому порядку набули статусу юридичної особи) та/або недостовірної інформації у звіті політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, у разі неможливості отримання політичною партією такої інформації в повному обсязі від її місцевих організацій, місцем знаходження яких є територія територіальних громад, що належать до територій, на яких ведуться активні бойові дії, або тимчасово окупованих територій.

Зазначається, що обставини, що свідчать про неможливість отримання політичною партією інформації в повному обсязі у такому випадку документального підтвердження не потребують.

Очікується, що ухвалення законопроєкту дозволить з одного боку НАЗК здійснювати належний державний контроль за повнотою і достовірністю звітів партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, а з іншого - убезпечить політичні партії від надмірного тиску за неможливість подання повної та достовірної інформації у звітах через незалежні від них обставини, викликані збройною агресією РФ проти України.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 76 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У "Слузі Народу" назвали дві умови для кадрових змін у Кабміні У "Слузі Народу" назвали дві умови для кадрових змін у Кабміні
Кадрові зміни в Кабінеті міністрів України, які очікуються наступного пленарного тижня, відбудуться за двох умов, які назвав Василь Мокан.
Депутат-перебіжчик Яценко: гімн без музики - це не гімн! Депутат-перебіжчик Яценко: гімн без музики - це не гімн!
Народний депутат України Антон Яценко відреагував на скандал, який розгорівся після того, як він вирішив не вставати з місця під час виконання гімну України.
Парламент працює над проєктом змін до Конституції, що стосується децентралізації - Стефанчук (відео) Парламент працює над проєктом змін до Конституції, що стосується децентралізації - Стефанчук (відео)
Під час урочистостей до Дня місцевого самоврядування Руслан Стефанчук також вручив відзнаки Верховної Ради України представникам органів місцевого самоврядування.
Load next