Переможці хакатону НАТО отримали відзнаки Міноборони

Переможці хакатону НАТО отримали відзнаки Міноборони

Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко нагородила курсантів Військового інституту телекомунікацій та інформатизації та інженерів SoftServe, які перемогли на хакатоні TIDE NATO Hackathon у складі команд "JAM Team", "IT Workshop", "Валькірія-1" та "Валькірія-2".

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Військові отримали медаль "Захиснику України", цивільні фахівці – медаль "За сприяння Збройним силам України". За словами Черногоренко, розвиток інновацій – один з основних напрямків роботи Міністерства оборони, і завдяки українським розробникам країні вже є чим пишатись.

Рада відзначити вас за ініціативність та розвиток технологічного напрямку в нашому війську. Українські фахівці показують світу свою унікальність, а Україна є найбільш активною державою-партнером НАТО, що бере участь у цих змаганнях, – зауважила заступниця міністра.

TIDE NATO Hackathon є частиною циклу подій, мета яких покращити взаємосумісність НАТО та союзників через пошук інноваційних рішень та підходів. Участь в змаганнях взяли 37 військових та цивільних ІТ-команд з 21 країни світу.

Вісім з цих команд – були представниками України. Збройні сили України представили дві команди від ВІТІ – "JAM Team" та "IT Workshop", від SoftServe – "Валькірія-1" та "Валькірія-2".

Команди змагалися у трьох напрямках : LLM WARGAMING (розробка великих мовних моделей WARGAMING), NOISY SPEECH TO TEXT (виділення тексту із голосового повідомлення), PHARMACEUTICAL THESAURUS (фармацевтичний тезаурус).

Нагадаємо, ГУР знищили новітню РЛС росіян "Подльот" за $5 млн (ВІДЕО)

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next