Норвегія заборонила в'їзд для туристів з РФ

Норвегія заборонила в'їзд для туристів з РФ

У Норвегії заявили про посилення обмежень в’їзду до країни громадян Росії через війну РФ проти України.

Про це йдеться у пресрелізі на сайті Міністерства юстиції та громадської безпеки Норвегії.

Рішення посилити правила в’їзду відповідає норвезькому підходу щодо підтримки союзників і партнерів у реакції проти незаконної агресивної війни Росії проти України, – заявила очільниця відомства Емілія Енгер Мель.

Нові обмеження на в’їзд для громадян Росії до скандинавської країни набудуть чинності 29 травня, йдеться у пресрелізі. Згідно із нововведеннями, поліція може відмовити у в’їзді громадянам країни-агресорки, на яких поширюється дія інструкцій.

Громадянам Росії, метою яких є туризм та інші несуттєві поїздки, буде відмовлено у в’їзді через зовнішній кордон. Обмеження стосується як тих, хто має візи, видані Норвегією для обмеження візової практики навесні 2022 року, так і тих, хто має візи, видані іншими країнами Шенгенської зони, – пояснили у відомстві.

Водночас у пресрелізі зазначили, що у деяких випадках, наприклад, для відвідування близьких родичів, які мешкають у Норвегії, або для навчання чи роботи в Норвегії та інших країнах Шенгенської зони, робитимуть винятки.

Норвезький уряд обмежив видачу віз росіянам навесні 2022 року, після чого туристичні візи для громадян РФ, як правило, не видаються.

Нагадаємо, У Канаді заморозили російського майна й коштів на понад $350 мільйонів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next