У Міноборони пояснили, хто з держслужбовців підпадає під бронювання

У Міноборони пояснили, хто з держслужбовців підпадає під бронювання

Державні службовці, які є військовозобов’язаними і не мають бронювання, підлягають мобілізації на загальних підставах. Є чіткий перелік категорій, хто звільнятиметься від мобілізації.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

Державні службовці, які є військовозобов’язаними і не мають бронювання, підлягають мобілізації на загальних підставах. Йдеться про те, що ці люди також на військовому обліку і також можуть бути залученими до Сил оборони. До речі, тими ж саме запитами на чесність і на справедливість можна пояснити те, що з ухваленням нового закону військові пенсіонери силових структур - Міністерства оборони, Нацполіції тощо - також стають на військовий облік, - повідомив Лазуткін.

Він нагадав, що протягом 60 днів всі чоловіки з 18 до 60 років мають оновити свої дані в ТЦК та СП. Відповідаючи на запитання, хто з держслужбовців підпадає під бронювання від мобілізації, речник повідомив, що є чіткий перелік категорій, хто звільнятиметься від неї.

Є чіткі правила, вони дещо змінились, зараз будуть заброньовані держслужбовців так званої категорії «А». Щоб було зрозуміло широкому загалу – це керівники селищних рад, міських рад, тобто ті люди, які очолюють структури і які, відповідно, є головами тих чи інших державних органів, органів місцевого самоврядування. Категорія «Б» і категорія «В» вже буде бронюватись лише на 50%. Тобто люди, які очолюють певні департаменти, певні підрозділи вже можуть бути мобілізованими, - заявив речник, додавши, що виконавці в держструктурах також можуть бути мобілізовані.

Крім того, відстрочку від призову матимуть представники певних органів державного управління - судді, представники Нацполіції, Нацгвардії та фахівці, залучені до кіберзахисту країни.

Нагадаємо, Міноборони оприлюднило список захворювань, з якими можуть мобілізувати

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next