В Україні запровадили показник індексу якості повітря за стандартами ЄС

В Україні запровадили показник індексу якості повітря за стандартами ЄС

Кабінет міністрів вніс зміни до порядку проведення моніторингу атмосферного повітря, зокрема запровадивши в Україні показник індексу якості повітря за європейськими стандартами.

Про це повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

Це рішення важливе у контексті імплементації в Україні європейських норм щодо якості повітря та реалізації Закону від 20 березня 2023 року №2973 стосовно реформи системи моніторингу довкілля, - зауважили у Міндовкілля.

Одним із нововведень постанови є запровадження в Україні показника індексу якості повітря на зразок європейського. У Міндовкілля вже працюють над підготовкою підходів та критеріїв для його впровадження.

Постанова також встановлює чіткі вимоги до оцінки якості повітря у різних зонах та агломераціях, удосконалює процедуру затвердження та виконання програм моніторингу атмосферного повітря, робить впровадження заходів з управління якістю повітря більш прозорим у тих зонах, де рівні забруднення перевищують встановлені граничні показники.

За словами міністра захисту довкілля Руслана Стрільця, з прийняттям цього рішення Україна стала на крок ближчою до системи моніторингу атмосферного повітря європейського зразка.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 76 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Нідерландах за контрабанду людей затримали двох українців У Нідерландах за контрабанду людей затримали двох українців
Судно з албанськими мігрантами прямувало у Великобританію. Відомо, що мігранти спершу намагалися сісти на контейнерні кораблі в портах Іджмуйдена, Хук-ван-Холланда чи Роттердама
Кокаїн серед бананів: СБУ затримала на Одещині іноземних наркоторговців (фото) Кокаїн серед бананів: СБУ затримала на Одещині іноземних наркоторговців (фото)
Під час спецоперації в Одесі правоохоронці СБУ затримали трьох співорганізаторів наркобізнесу, які намагались ввезти в Україну кокаїн у бананах.
На Закарпатті викрили нелегалів, які під виглядом студентів прибували в Україну (відео) На Закарпатті викрили нелегалів, які під виглядом студентів прибували в Україну (відео)
Українські прикордонники викрили схему незаконної міграції, учасники якої переправляли через кордон в Україну, а згодом у ЄС вихідці з Південної Азії.
Load next