Військовий контингент США розміщуватиметься у Литві безстроково - міністр оборони Литви

Військовий контингент США розміщуватиметься у Литві безстроково - міністр оборони Литви

Американський військовий батальйон залишиться в Литві на необмежений термін, а не до кінця 2025 року, як планувалося раніше.

Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, який перебуває з візитом в США, повідомляє LRT.

Під час візиту до Вашингтона я отримав від Ради національної безпеки США та Пентагону тверде та чітке підтвердження того, що присутність США в Литві безстрокова і розміщення сил у регіоні залишиться незмінним, - сказав Кащюнас.

За його словами, американська сторона високо цінує умови військової присутності та тренувань у Литві, які дають змогу забезпечити належну готовність сил до будь-якого сценарію. «Під час зустрічей я ясно дав зрозуміти, що присутність США в Литві необхідна, і разом із НАТО, німецькою бригадою та національними силами - це саме та необхідна бойова міць, яка може надійно стримувати Росію», - наголосив міністр оборони.

Він також повідомив, що США прискорили постачання до Литви протитанкових ракет Javelin, зброя надійде вже у травні.

Як повідомлялося, у жовтні 2022 року було оголошено, що після затвердження Сполученими Штатами плану ротації сил у країнах Балтії батальйон армії США буде розміщений у Литві до кінця 2025 року.

Американські батальйони ротуються у Литві з 2019 року. Ротаційні роти було розгорнуто у Литві у 2014-2017 роках.

Нагадаємо, Група Нафтогаз у квітні пробурила понад 40 кілометрів свердловин

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Бойовики "ДНР" оголосили про початок "масової евакуації" населення до Росії (відео) Бойовики "ДНР" оголосили про початок "масової евакуації" населення до Росії (відео)
17 лютого російські окупаційні війська обстріляли населений пункт Станиця Луганська у Луганській області. Внаслідок застосування важкого артилерійського озброєння снаряди потрапили до будівлі дитячого садка, є постраждалі.
Load next