В Одесі представник ТЦК вимагав у чоловіка 300 літрів пального за "бронь" від мобілізації

В Одесі представник ТЦК вимагав у чоловіка 300 літрів пального за "бронь" від мобілізації

В Одесі правоохоронці викрили працівника одного з ТЦК на хабарі за видачу довідки, яка відстрочує мобілізацію. За "бронь" від призову він вимагав у чоловіка 300 літрів пального або вартість вказаного об’єму пального у грошовому еквіваленті.

Про це повідомляє пресслужба головного управління Національної поліції в Одеській області.

Правоохоронці встановили, що службова особа ТЦК та СП вимагала з жителя Подільського району винагороду за сприяння у видачі довідки про бронювання від мобілізації.

Зловмисник хотів отримати 300 літрів пального або вартість вказаного об’єму пального у грошовому еквіваленті, а у разі відмови погрожував відправленням в зону бойових дій.

Правопорушника затримали під час оборудки: він передав заздалегідь підготовлене ним тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та отримав за цю "послугу" 15 тисяч гривень.

Як зазначили в поліції, громадянин, якому військовий створював штучні перешкоди та вимагав винагороду, працює на підприємстві критичної інфраструктури й мав законне право на відстрочку від призову на військову службу за мобілізацією. Проте, зловмисник переконував чоловіка, що видача цієї довідки залежить саме від нього.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди.

Цей злочин кваліфікується за частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України й карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

За клопотанням поліцейських суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: По усій лінії фронту ворог продовжує завдавати ракетні та авіаційні удари

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Одесі на хабарі у 50 тисяч гривень затримали директора підприємства (відео) В Одесі на хабарі у 50 тисяч гривень затримали директора підприємства (відео)
В Одесі правоохоронці затримали на хабарі в 50 тисяч гривень директора комунального підприємства міської ради.
Затримали на хабарі посадовицю комунального підприємства Одеської міської ради Затримали на хабарі посадовицю комунального підприємства Одеської міської ради
За додаткові послуги - додаткові витрати.
Жахлива аварія сталась в Одесі: хлопцю відрізало ноги трамваєм Жахлива аварія сталась в Одесі: хлопцю відрізало ноги трамваєм
Він втратив відразу дві ноги.
Load next