Умєров включився з лінії фронту на засідання Ради ЄС і закликав дати Україні додаткові Patriot

Умєров включився з лінії фронту на засідання Ради ЄС і закликав дати Україні додаткові Patriot

Міністр оборони України Рустем Умєров під час онлайн-виступу на засіданні Ради ЄС із закордонних справ за участі міністрів оборони закликав партнерів надати Силам оборони системи Patriot та ракети до них, аби утримувати російські літаки на дистанції, недостатній для досягнення цілей російськими керованими авіабомбами.

Про це він повідомив у соцмережі.

Під час онлайн-виступу на засіданні Ради ЄС із закордонних справ за участі міністрів оборони, яке проходить у Брюсселі, включився з лінії фронту, де наразі перебуваю з робочою поїздкою. Тут найкраще відчуваються усі потреби військових, тож це була добра нагода поінформувати союзників про ситуацію на полі бою фактично «з перших уст» наших захисників. Насамперед нам критично потрібні додаткові системи ППО і ракети до них. Системи Patriot допоможуть утримати російські літаки на дистанції, недостатній для досягнення цілей їхніми керованими авіабомбами, - відзначив Умєров.

Міністр оборони закликав партнерів підтримати рішення України завдавати наданою зброєю ударів по території країни-агресора, а також розглянути можливість використання заморожених у Європі російських активів для закупівлі оборонної продукції для України і в Україні.

Наша оборонна промисловість може виробляти більше, але для цього необхідні додаткові кошти, - заявив він.

Також Умєров повідомив, що наразі активно оновлюються бойові підрозділи для посилення Збройних сил і у зв’язку з цим запросив кожну з країн-союзників взяти шефство над однією з таких бригад для її оснащення.

Нагадаємо, Заробив $1 млн на ухилянтах: посадовця Одеського ТЦК взяли під варту

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next