Близько 84% укриттів повністю відповідають вимогам безпеки - глава ДСНС

Близько 84% укриттів повністю відповідають вимогам безпеки - глава ДСНС

В Україні наразі близько 84% укриттів повністю відповідають встановленим до них вимогам.

Про це під час засідання комісії «Політика безпеки» Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України у Міністерстві внутрішніх справ під головуванням глави МВС Ігоря Клименка повідомив  т.в.о. голови ДСНС Андрій Даник.

Наразі близько 84% укриттів повністю відповідають вимогам. Щоквартально спільна комісія з ДСНС України та органів державної влади здійснює перевірку сховищ. Крім того, зараз активно допрацьовується нормативна база щодо збільшення кількості модульних укриттів, ‒ заявив т.в.о. голови ДСНС.

Під час засідання комісії він доповів про те, скільки наразі захисних споруд відповідають вимогам та як здійснюється перевірка укриттів, і поінформував щодо ситуації зі сховищами на прифронтових територіях.

Клименко зазначив, що цивільний захист є пріоритетним питанням для МВС. За його словами, війна триває, і ворог продовжує цілеспрямовані обстріли цивільної та критичної інфраструктури.

Відповідно, запит людей на безпеку лише зростає. Саме тому нам довелося практично докорінно змінювати всі раніше діючі інструкції та вимоги щодо облаштування захисних споруд, систематизувати їх облік та покращувати процес інформування громадян, – зазначив керівник Міністерства внутрішніх справ.

На засіданні було обговорено і перші результати впровадження проєкту Служби освітньої безпеки та подальші виклики і завдання у цьому напрямку.

Начальник управління організації Служби освітньої безпеки Департаменту превентивної діяльності Нацполіції України Надія Ситник заявила, що попри війну заклад освіти має залишатись безпечним місцем для дітей.

Вона сказала, що кожен інспектор Служби освітньої безпеки буде працювати у заздалегідь визначеному і закріпленому за ним закладі загальної середньої освіти, а географія розташування цих закладів охоплюватиме всі регіони держави, які не перебувають під окупацією.

До правоохоронної функції офіцерів СОБ буде належати здійснення координації пропускного режиму, патрулювання пришкільної території, щоб жодна стороння особа чи підозрілий предмет не загрожували безпеці дітей. Також вони будуть виявляти, припиняти та реагувати на вчинення правопорушень на території закладу освіти, – додав Ситник.

За результатами наради планується забезпечити повне функціонування проєкту Служби освітньої безпеки у всіх регіонах країни і посилити перевірки та удосконалити нормативну базу для збільшення кількості укриттів.

Нагадаємо, Кабмін визначив пріоритетні для енергопостачання об’єкти: деталі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next