Вихідні прогнозують теплими, але з короткочасними дощами

Вихідні прогнозують теплими, але з короткочасними дощами

В Україні у вихідні очікується тепла погода, хоча у багатьох регіонах пройдуть короткочасні дощі.

Про це повідомили у Sinoptik.ua.

У суботу, 25 травня, на більшій частині території країни очікується переважно ясна погода. Лише у Хмельницькій, Волинській, Рівненській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій і Закарпатській областях небо буде хмарним, можливі дощі та грози.

У східних, центральних і північних регіонах України температура повітря вдень становитиме +22…+25°, уночі — +10…+13°. На півдні та заході стовпчики термометрів піднімуться до +24…+26°, уночі — до +13…+15°.

В неділю, 26 травня, у всіх регіонах очікується мінлива хмарність. У Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Волинській, Івано-Франківській, Закарпатській та Львівській областях пройдуть короткочасні дощі.

Удень температура повітря в середньому по країні становитиме +22…+25° (у Херсонській та Запорізькій областях трохи прохолодніше — +19…+21°). Очікувана середня нічна температура — +12…+15°, у Донецькій та Луганській областях – +10…+12°.

Новий тиждень розпочнеться з мінливої хмарності та опадів у більшості регіонів: короткочасні дощі в понеділок пройдуть у всіх західних областях (за винятком Волині), у центрі та на півдні України.

На Одещині термометри вдень покажуть +20…+22°, у решті регіонів — +23…+26°. Уночі в середньому по країні очікується +12…+14°, у західних областях — +9…+11°.

Згідно з народними прикметами, удень 25 травня слов'яни традиційно визначали погоду на літо. Сонячний ранок без вітру віщував виснажливу спеку, дощ чи похмуре небо — мокре літо.

Якщо до вечора 26 травня у повітрі активно роїлися комарі, восени чекали на багатий урожай. А дощ цього дня обіцяв дуже мінливу погоду протягом усього літа.

Нагадаємо, Польща посилила охорону головного хаба для військової допомоги Україні

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next