рф має проблеми з виробництвом нових кораблів - Плетенчук

рф має проблеми з виробництвом нових кораблів - Плетенчук

Російська Федерація має проблеми з виробництвом нових кораблів, а ті що має, боїться застосовувати в Азово-Чорноморському регіоні.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук.

Що стосується безпосередньо надводних кораблів, незалежно від того, як ви їх назвете - малий ракетний корабель, ракетний фрегат – вони всі є надводними, вони всі стикаються з однією проблемою, що вийти в Чорне море є дуже небезпечним. Так, вони їх роблять в Татарстані, ті які йдуть на Азово-Чорноморський регіон, але з цим теж виникає багато клопоту. Два з таких кораблів з останньої партії у п’ять одиниць повернулися в Ростов-на-Дону, один з них вже знищений, один досі не пройшов випробування. І ще один - недобудований. Тому фактично можу сказати, що остання серія не присутня в Азово-Чорноморському регіоні в принципі, окрім однієї одиниці – це «Аскольд», — зазначив Плетенчук.

Він також нагадав, що росіяни свого часу будували фрегати як носії крилатих ракет, однак газотурбінним устаткуванням їх забезпечував миколаївський завод «Зоря», який припинив постачання обладнання у 2014 році.

Росіяни змушені були продати недобудовані кораблі Індії та перейти до менших кораблів МРК типу «Каракурт» або «Серпухов», який чомусь загорівся у Балтійську, — додав Плетенчук. 

Нагадаємо, Наївно думати, що, якщо в Україні рф переможе, то її танки зупиняться на нашому кордоні ‒ МЗС Чехії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
МЗС Росії офіційно визнало участь росіян у війні на Донбасі (фото) МЗС Росії офіційно визнало участь росіян у війні на Донбасі (фото)
Українська делегація повідомила, що у цій заяві дипломати вимагають від української сторони повідомити місце знаходження Косяка та надати доступ до нього російським дипломатам.
Load next