Румунія допоможе з навчанням українських військових на партії техніки, яку передає Естонія

Румунія допоможе з навчанням українських військових на партії техніки, яку передає Естонія

Президент Румунії Клаус Йоганніс направив парламенту країни листа, в якому оголосив про схвалення транзиту обладнання та матеріальних цінностей, переданих Україні Естонією, а також навчання українських військових на цьому обладнанні.

Про це повідомляє Digi24.

Як йдеться в листі Йоганніса, в лютому 2024 року Міністерство оборони Естонії надіслало запит до Міністерства національної оборони Румунії про намір "здійснити безоплатну передачу Україні обладнання та матеріальних цінностей".

У цьому контексті Естонія попросила Румунію підтримати транзит цієї техніки, а також допомогти з організацією навчань для українських екіпажів, які приймуть та експлуатуватимуть її.

Участь Румунії у навчальних заходах для українських військових є важливим і необхідним елементом підтримки колективних дій країн-членів і партнерів НАТО на підтримку України, – заявив румунський президент.

Президент Румунії, згідно з Конституцією країни, має повноваження дозволяти транзит іноземної військової техніки за умови повідомлення про це парламенту. Деталі військової допомоги, яку Естонія передала Україні та яка буде транспортуватись транзитом через Румунію, не розголошуються.

Нагадаємо, Рада ухвалила закон про нову систему вищої освіти: деталі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next