У Харкові підприємців звільнили від сплати податків

У Харкові підприємців звільнили від сплати податків

Харківська міська рада ухвалила рішення про звільнення підприємців від сплати податків за землю та нерухомість. Крім того, ФОП четвертої групи зможуть не платити єдиний податок.

Про це повідомляє Харківська міськрада. 

Згідно з рішенням, з 1 квітня по 30 червня 2024 року для фізичних, юридичних осіб і підприємців було скасовано податкове зобов’язання після нарахування орендної плати за земельні ділянки комунальної форми власності. Ставка земельного податку на ділянки фізичних і юридичних осіб складатиме 0% від їх нормативної грошової оцінки, - заявили у міськраді.

Водночас ставку податку на нерухоме майно, яке не перебуває у власності юридичних осіб, на цей період встановили на рівні 0%, а підприємців четвертої групи повністю звільнили від сплати єдиного податку. 

За умови надходження додаткової дотації з державного бюджету до бюджету Харківської міської територіальної громади пільги будуть продовжені на кожні три наступні місяці, - додали в міськраді.

У Департаменті бюджету і фінансів, наголосили, що рішення ухвалили задля підтримки бізнесу, який попри ризики продовжує роботу на прифронтовій території.  Міський голова Харкові Ігор Терехов повідомив, що пільги призведуть до втрати близько 1 млрд грн з міського бюджету.

Скасуванням податку на землю та нерухомість ми допоможемо нашому бізнесу, який, попри складні умови воєнного часу, працює в Харкові. У нас є певна домовленість з урядом, і за умови дотації від держави ми зможемо пролонгувати надані пільги. Таким чином будемо балансувати, - сказав він. 

Нагадаємо, Гранти від держави на розвиток бізнесу отримають 500 ветеранів та членів їхніх родин

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові представники бізнесу обговорили відновлення економіки та роботу під час війни (відео) У Львові представники бізнесу обговорили відновлення економіки та роботу під час війни (відео)
Щонайменше п’ять компаній з Запоріжжя планують відкрити свої філії у Львові. Це представники ІТ-сфери, медичної, будівельної тощо. 
Зеленський анонсував програму економічного патріотизму: що це означає (відео) Зеленський анонсував програму економічного патріотизму: що це означає (відео)
Глава держави анонсував нову програму для підтримки українського бізнесу.
Load next