СБУ затримала киянина: Видавав себе за співробітника СБУ і видурював гроші у сімей українських військовополонених

СБУ затримала киянина: Видавав себе за співробітника СБУ і видурював гроші у сімей українських військовополонених

Служба безпеки ліквідувала ще одну шахрайську схему виманювання грошей у родичів українських військовополонених та зниклих безвісти. У Києві затримано місцевого жителя, який видавав себе за учасника “пошукової групи” СБУ.

Про це повідомила пресслужба відомства.

За 8-10 тисяч доларів шахрай обіцяв “допомогти” людям, які розшукують своїх близьких. Сума залежала від емоційного стану “клієнтів” та їх платоспроможності.

Для переконливості фігурант повідомляв, що начебто має знайомих в органах РФ, які вирішують питання щодо повернення додому українських військовополонених.

За даними слідства, шахрай вимагав з потерпілих переказувати гроші на його власні банківські картки, які в подальшому були вилучені в ході обшуку. Після отримання коштів він припиняв спілкування зі своїми жертвами і більше не виходив з ними на зв’язок.

Також у ході документування злочинної діяльності стало відомо, що він розміщує у соцмережах неправдиві повідомлення про збір грошей на авто для українських захисників.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах).

Нині фігурант перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

В СБУ нагадують, що питання звільнення військовополонених перебуває винятково у компетенції органів державної влади.

Якщо ви або ваші знайомі потрапили у ситуацію, коли невідомі вимагають гроші за “визволення” родича з полону, негайно звертайтесь до Об’єднаного центру з пошуку та звільнення полонених: +38 044 321-11-21, +38 098 321-11-21, Viber, WhatsApp, Telegram: +38 067 650-83-32 або на електронну адресу united_center@ssu.gov.ua, — зауважили у відомстві.

Нагадаємо, У 5 областях завершують будівництво фортифікацій - Міноборони

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next