Кабмін затвердив нову форму військового квитка

Кабмін затвердив нову форму військового квитка

Кабінет міністрів затвердив нову форму військово-облікового документа. При цьому військово-облікові документи, оформлені до 16 травня, вважаються дійсними до видачі документа нового зразка.

Про це повідомляють на сайті Кабміну, Судово-юридична газета.

"Відповідно до нового порядку військово-обліковий документ є документом, що визначає належність його власника до виконання військового обов’язку, який оформляється (створюється) та видається громадянину України, який є призовником, військовозобов’язаним або резервістом, у тому числі, якщо він був виключений з військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів відповідно до пунктів 3 і 4 ч. 6 статті 37 Закону "Про військовий обов’язок і військову службу" та не отримував такий документ до набрання чинності цією постановою Кабміну від 16 травня №559".

Тобто, військово-обліковий документ буде виданий навіть тим, хто раніше був визнаний непридатним до військової служби чи досяг граничного віку перебування в запасі. У таких громадян, які виключені з військового обліку, військово-обліковий документ не вилучається і до нього вносяться дані про виключення із військового облік.

У повідомленні уряду зазначено, що ця постанова набирає чинності того ж дня, що й оновлений закон про мобілізацію – з 18 травня. У Кабміні додають, що військово-облікові документи, оформлені до цієї постанови, вважаються дійсними "до видачі документа нового зразка".

У оновленому військовому квитку будуть вказані дата народження, прізвище, ім'я та по батькові, реєстраційний номер картки платників податків, військове звання, військово-облікова спеціальність та результати ВЛК. Також там є дані про відстрочку від мобілізації.

Номер військово-облікового документа на бланку і дату його видачі вносять до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів у день видачі. Військово-обліковий документ в електронній формі формується засобами:

  • Електронного кабінету призовника, військовозобов’язаного, резервіста, зокрема з використанням його мобільного додатка;
  • Державного веб-порталу електронних публічних послуг у сфері національної безпеки і оборони;
  • Порталу Дія, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія) (у разі технічної реалізації)".

Нагадаємо, У Києві затримано громадянина США якого підозрюють у подвійному вбивстві

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Курсантів з рф відправили на війну як на "стажування", — документи  (відео) Курсантів з рф відправили на війну як на "стажування", — документи (відео)
Це були учніі Московського вищого військового командного училища.
У разі втрати паспорта можна скористатися цифровим у "Дії" й відновити документи у ЦНАПі У разі втрати паспорта можна скористатися цифровим у "Дії" й відновити документи у ЦНАПі
У "Дії" дали поради, що робити українцям, які під час евакуації через війну не взяли чи загубили паспорт.
Load next