В Естонії дозволять голосувати на виборах за допомогою смартфона

В Естонії дозволять голосувати на виборах за допомогою смартфона

Парламент Естонії схвалив законодавчі поправки, які дозволять у майбутньому голосувати на виборах у країні за допомогою мобільного телефона і мобільного додатка ідентифікації особи Smart-ID.

Про це повідомляє ERR.

Ініційований урядом Естонії законопроєкт про внесення змін до закону про вибори підтримали 57 естонських депутатів, 27 були проти. Планується, що поправки, які дадуть змогу використовувати Smart-ID і голосувати за допомогою мобільного телефона, набудуть чинності у жовтні 2024 року – тобто не стосуватимуться прийдешніх виборів до Європарламенту.

Законопроєкт передбачає, що Республіканська виборча комісія Естонії матиме право встановлювати технічні вимоги до електронного голосування – серед іншого, системи електронної ідентифікації виборців.

Зараз в Естонії для того, щоб проголосувати електронно, необхідні комп'ютер із надійним інтернет-з'єднанням, ID-картка з чинними сертифікатами і зчитувач для неї або цифрове посвідчення особи mobiil-ID.

Нагадаємо, США, Британія та Австралія ввели санкції проти лідера російської групи хакерів LockBit

Софія Ратинська - pravdatutnews.com 

Читайте також
Вірастюк перемагає Шевченка на виборах в Івано-Франківській області
Кандидати в депутати на проміжних виборах в Івано-Франківські області, Вірастюк та Шевченко сперечаються між собою хто ж таки з них виграв. Однак, наразі триває підрахунок голосів.
Новим головою Верховного Суду став Всеволод Князєв Новим головою Верховного Суду став Всеволод Князєв
На пост глави Верховного Суду подали заявки троє кандидатів.
Load next