Німецька компанія передасть Україні ППО-радари

Німецька компанія передасть Україні ППО-радари

Німецький виробник зброї HENSOLDT передасть ЗСУ 6 радарів TRML-4D для посилення протиповітряної оборони.

Про це повідомляє компанія на сайті.

Спеціаліст по сенсорах HENSOLDT постачає в Україну ще шість своїх високоефективних радарів TRML-4D для посилення протиповітряної оборони. Шість радарів буде доставлено пізніше цього року в рамках великого пакету замовлень на суму понад 100 мільйонів євро.

Наші радари терміново потрібні українській протиповітряній обороні, і ми пишаємося тим, що можемо поставити всі системи цього року. Відгуки наших клієнтів підтверджують, наскільки швидка доступність радарів важлива для захисту громадя, - заявив генеральний директор HENSOLDT Олівер Дьорре.

TRML-4D базується на найновішій радіолокаційній технології AESA (Active Electronically Scanned Array). Він забезпечує швидке виявлення та супроводження близько 1500 цілей у радіусі до 250 км. Здатний швидко та надійно виявляти, супроводжувати та класифікувати всі типи повітряних цілей – крилаті ракети, безпілотники та літаки, а також вертольоти.

HENSOLDT має багаторічний досвід роботи з радіолокаційними системами протиповітряної оборони та активно просуває подальший розвиток ключових технологій у цій галузі. Крім високоефективного радара TRML-4D, серед продуктів компанії – радар ближнього радіусу дії SPEXER, пасивний радар Twinvis і радари для забезпечення безпеки морського та повітряного руху. І TRML-4D, і SPEXER є частиною системи протиповітряної оборони Бундесверу NNbS для близького та безпосереднього захисту району, яка була введена в експлуатацію в січні. Крім того HENSOLDT постачає радари, серед іншого, для нових фрегатів і корветів ВМС Німеччини, для спостереження за повітряним рухом і контролю за підходом на аеродроми Бундесверу.

Нагадаємо, Україна та Британія почали переговори про 100-річне партнерство

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next