В Україні відкрили центр інтегрованого управління кордонами з ЄС

В Україні відкрили центр інтегрованого управління кордонами з ЄС

На базі Ситуаційного центру Міністерства внутрішніх справ відкрито Координаційний центр інтегрованого управління кордонами, створення якого є одним із ключових критеріїв вступу України до Європейського Союзу.

Про це повідомляє пресцентр МВС.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко разом із віцепрем’єр-міністеркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгою Стефанішиною відкрили Координаційний центр інтегрованого управління кордонами. Відповідно до рішення Кабінету Міністрів задля тіснішої взаємодії центр створено на базі Ситуаційного центру МВС України, - йдеться в повідомленні.

Участь у відкритті Координаційного центру взяли посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова, представник відділу міжнародного співробітництва Агенції прикордонної та берегової охорони Frontex Павел Слівінскі, а також представники Офісу Президента України, Служби безпеки України, Міністерства закордонних справ, Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Державної міграційної служби, а також народні депутати.

Ідея побудови такого центру виникла через ті виклики, які стоять перед країною – вони зобов'язують нас працювати цілодобово. Присутність усіх служб в одній точці для обміну інформацією та прийняття консолідованого рішення – якраз це і підштовхнуло нас до створення цього центру. Для того, щоб збирати та аналізувати усю необхідну інформацію, а також використовувати спільні бази даних і програмне забезпечення країн ЄС ми і розробили такий центр, – заявив Клименко під час презентації центру.

Створення Координаційного центру інтегрованого управління кордонами є одним з ключових критеріїв вступу України до ЄС, що передбачено в Регламенті Європейського парламенту і Ради ЄС як основна вимога для усіх держав-членів ЄС.

Клименко наголосив, що основним завданням центру є комплексне висвітлення ситуативної картини у сфері захисту та охорони державного кордону у режимі 24/7.

Сьогодні ми говоримо про спільний кордон та обмін даними з нашими європейськими партнерами. Це дозволить нам саме у цьому центрі обмінюватися інформацією і по кордону, і по нашим громадянам, а також стосовно будь-яких злочинних проявів, – зауважив він.

За словами Стефанішиної, створення цього центру є однією з умов на шляху України до ЄС, адже спільне управління кордонами допоможе попередити майбутні виклики.

Дякую нашим прикордонникам за надійний тил та безпеку в умовах повномасштабної війни. Наразі ми дійсно є не лише партнерами, але й майбутніми членами ЄС, а створення Координаційного центру інтегрованого управління кордонами – це є один з пунктів нашої міцної співпраці, - зазначила вона.

Своєю чергою Матернова зазначила, що створення цього центру – це велика інвестиція у те, аби Україна в майбутньому була у безпеці.

Наша зустріч – це активна взаємодія, яка необхідна вам для вступу у ЄС. Ми дійсно тут, аби підтримати вас. І створення такого центру у вас в країні – це дуже важливо, адже це об’єднує ЄС, як з боку людей, так і з боку постачання товарів. Ми маємо захищати наші спільні кордони. Пам’ятайте, що даний крок наближає вас до ще більшої взаємодії з країнами ЄС, - підкреслила вона.

Нагадаємо, У Білорусі вагнерівці навчають місцевих курсантів ‒ ЦНС

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Теги: 
Читайте також
У жалобних заходах в Одесі взяло участь понад 3 тисячі осіб У жалобних заходах в Одесі взяло участь понад 3 тисячі осіб
Близько трьох тисяч людей взяли участь у заходах, які були присвячені сьомій річниці трагічних подій, що трапились 2 травня 2014 року. Тоді загинуло 48 осіб, а також понад 200 людей були поранені.
Вступ України до ЄС: скільки українців підтримують ініціативу Вступ України до ЄС: скільки українців підтримують ініціативу
59% громадян України, які вважають своєю рідною мовою українську, і 28%, які вважають рідною російську мову, виступають за вступ країни до Європейського Союзу.
СБУ викрила сеператиста, який влаштувався на роботу у МВС СБУ викрила сеператиста, який влаштувався на роботу у МВС
Служба безпеки України викрила і затримала колишнього співробітника так званої «спецслужби» терористів «МДБ ЛНР», який мав можливість передавати закриту інформацію представникам терористів.
Load next