Китайські військові тренувались завдавати ракетних ударів по Тайваню

Китайські військові тренувались завдавати ракетних ударів по Тайваню

Військові Китаю у п’ятницю в ході другого дня навчань навколо Тайваню провели імітаційні ракетні удари по цілях на острові та відпрацювали авіаційні штурми бомбардувальниками зі встановленими на них бойовими ракетами.

Про це повідомляє центральне телебачення CCTV.

У сюжеті йдеться, що сьогодні війська Східного військового округу продовжили тренування бойових кораблів і літаків навколо Тайваню, ведення штурмових дій на морі, десантування й бойові операції на суші та інші спільні маневри.

У ході навчань ракетні підрозділи відпрацювали приховане висування на бойові позиції, розгортання пускових установок та «відпрацювали імітаційні ракетні атаки на Тайвань із використанням десятків ракет».

Авіаційне командування, своєю чергою, сформувало з бомбардувальників кілька штурмових груп, які під прикриттям винищувачів здійснили імітаційні атаки у водах на схід від Тайваню. Окремо зауважується, що бомбардувальники виконували навчальні завдання зі встановленими на них бойовими ракетами.

Додаткових подробиць, зокрема, про кількість задіяних у навчаннях сил, CCTV не наводить, проте тайванське міноборони в мережі Х повідомляє, що минулої доби навколо острова було зафіксовано 49 літаків і 19 бойових кораблів китайської армії, а також 7 суден берегової охорони КНР.

При цьому 35 китайських літаків перетнули серединну лінію Тайванської протоки, що вважається неофіційним кордоном між материком і островом, та увійшли в зону ідентифікації тайванської ППО.

Нагадаємо, Польща посилила охорону головного хаба для військової допомоги Україні

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next