Країни G7 планують зменшити свою залежності від російських товарів у ядерній сфері

Країни G7 планують зменшити свою залежності від російських товарів у ядерній сфері

Країни Великої сімки домовилися працювати над зменшенням своєї залежності від "цивільних ядерних товарів" з Росії.

Про це повідомляє Bloomberg.

За підсумками зустрічі міністрів енергетики G7 в італійському місті Турин, країни домовились про багатосторонні зусилля, спрямовані на створення диверсифікованого ланцюжка поставок палива, вільного від російського впливу.

Міністри також зобов'язалися щодо просування термоядерного синтезу як майбутнього джерела енергії поряд з регуляторними зусиллями.

Окрім цього, згідно із заявою країн Великої сімки, було узгоджено план поетапної відмови від використання вугілля у виробництві електроенергії до першої половини 2030-х років, терміну, що відповідає зобов'язанням щодо обмеження підвищення температури в майбутньому.

Нагадаємо, Під час нападу з мечем у Лондоні загинув 13-річний хлопчик

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео) Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео)
Львівський депутат від ЄС Юрій Гринів у міськраді відкрив на телефоні зображення Володимира Путіна, дістав аркуш паперу та почав змальовувати його обличчя.
Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму
Кабінет міністрів на засіданні 29 вересня затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ
МЗС РФ висилає з Росії консула України Сергія Дірезу. Він брав активну участь у захисті громадян України, відвідував суди і СІЗО, де незаконно тримають українських політв'язнів.
Load next