Росія утримує у неволі понад 400 українських жінок

Росія утримує у неволі понад 400 українських жінок

Зараз у російській неволі перебувають 403 українських жінки. Чимало з них - незаконно утримувані цивільні.

Про це йдеться у повідомленні Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

У Коордштабі зауважили, що також є жінки, доля яких невідома з 2014 року, зниклі безвісти. На численні звернення із вимогою повернути поневолених жінок російська сторона відповідає мовчанкою та ігнорує всі звернення.

Умови утримання українських жінок у російські неволі не відповідають Третій Женевській конвенції про поводження з військовополоненими. Звільнені з полону жінки серед іншого заявляють про приниження, негуманні умови утримання, недостатнє харчування, неможливість отримати кваліфіковану медичну допомогу та зв'язатися з рідними. Також росіяни продовжують забороняти представникам Міжнародного комітету Червоного Хреста доступ до місць утримання полонених та цивільних, яких у РФ та на ТОТ налічується понад 100.

Українська сторона не раз пропонувала Росії в першу чергу звільнити жінок, натомість представники країни-агресорки займаються маніпуляціями, зокрема із різноманітними списками. Але за цим усім криється небажання продовжувати обміни, вважають у Коордштабі.

Також там наголошують, що жінки, так само як і важкопоранені, важкохворі згідно з міжнародним гуманітарним правом мають бути звільнені з полону або репатрійовані до нейтральних країн у першу чергу. Натомість офіційні представники Росії удають, що не читали підписаних їхньою країною міжнародних угод і не збираються їх виконувати.

Нагадаємо, На Закарпатті чоловік через ревнощі вбив жінку

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Росії заявили про високу напругу на Донбасі В Росії заявили про високу напругу на Донбасі
В Кремлі зазначають, що напруга на Донбасі й надалі залишається "вищою, ніж норма". Зокрема прессекретар російського президента Дмитро Пєсков згадав й про можливу зустріч президентів України та Росії.
Load next