Дитина загиблого військового, зачата за життя батька, має право на частку грошової допомоги - Верховний Суд

Дитина загиблого військового, зачата за життя батька, має право на частку грошової допомоги - Верховний Суд

Дитина загиблого військовослужбовця, зачата за життя батька, а народжена після його смерті, має право на отримання частки одноразової грошової допомоги в разі загибелі військовослужбовця.

Відповідне рішення постановив Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду, повідомляє пресслужба ВС.

Дитина загиблого військовослужбовця, зачата за життя загиблого (померлого) та народжена після його смерті, у розумінні ст. 16-1 Закону «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» належить до кола осіб, які мають право на призначення та отримання одноразової грошової допомоги у зв’язку із загибеллю військовослужбовця (15 000 000 грн), - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таке рішення ВС постановив, розглядаючи справи позивачка в інтересах малолітнього сина. Зокрема, вона звернулася до обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки із заявою щодо виплати одноразової грошової допомоги синові загиблого військовослужбовця. Відповідач відмовив у призначенні одноразової грошової допомоги, оскільки син військовослужбовця народився після його загибелі.

Не погоджуючись із рішенням відповідача, позивачка звернулася до суду з позовом.

Рішенням суду першої інстанції, залишеним без змін постановою суду апеляційної інстанції, позов задоволено частково. Суди керувалися тим, що та обставина, що дитина загиблого військовослужбовця народилася після його смерті, не може бути підставою для висновку про те, що ця дитина не набула прав на отримання частки одноразової грошової допомоги в разі загибелі військовослужбовця.

Переглядаючи оскаржувані рішення, КАС ВС залишив касаційну скаргу без задоволення, а судові рішення без змін.

Нагадаємо, Байден підписав закон про заборону на імпорт російського урану

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Чернігові чоловіка, який зарізав власного сина відправлять до психлікарні У Чернігові чоловіка, який зарізав власного сина відправлять до психлікарні
31-річного мешканця Прилук, який в серпні 2020 року зарізав свого семирічного сина, визнали психічно хворим.
Перейшла мінне поле: 16-річна дівчина тікала з Горлівки, щоб вчитись в Україні (фото) Перейшла мінне поле: 16-річна дівчина тікала з Горлівки, щоб вчитись в Україні (фото)
На Донбасі дівчина через мінне поле втекла з окупованих районів Донецької області (ОРДО). Вчора пізно ввечері вона вийшла до позицій українських військових.
На Луганщині внаслідок вибуху боєприпасу на дитмайданчику постраждала 9-річна дівчинка (фото) На Луганщині внаслідок вибуху боєприпасу на дитмайданчику постраждала 9-річна дівчинка (фото)
У місті Сєвєродонецьк через вибух боєприпасу на дитячому майданчику 9-річна дівчина отримала тілесні ушкодження. Попередньо відомо, що стався вибух сигнального патрону.
Load next