ЄС втричі збільшив фонд підтримки для українських науковців

ЄС втричі збільшив фонд підтримки для українських науковців

Європейська комісія ухвалила втричі збільшити фонд підтримки для українських науковців і спрямувати 4,5 мільйона євро на продовження наукових проєктів за їхньою участю.

Про це повідомляють на сайті Єврокомісії.

Для надання підтримки українських досліджень Єврокомісія втричі збільшила початковий бюджет кандидатської програми EURIZON - до €4,5 мільйона в межах програми Horizon Europe, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця підтримка спрямована на допомогу українським вченим, які продовжують дослідження попри виклики й загрози, спричинені російською війною проти України.

Очікується, що кандидатська програма EURIZON дозволить українським дослідникам продовжити або розпочати власні наукові проєкти, проводити високотехнологічні дослідження, підтримувати зв'язок із міжнародними партнерами, розширити географію застосування їхніх результатів.

У межахпрограми будуть відібрані 65 проєктів. 324 українські вчені зможуть скористатися стипендіями за програмою EURIZON. Деякі з них уже отримали європейські гранти з 1 травня. Як зазначається, ці проєкти здійснюються у співпраці з європейськими дослідницькими установами.

Дослідницькі проєкти охоплюють такі сфери, як фізичні науки і інженерна справа (38%), охорона довкілля (15%), соціальні та культурні інновації (15%), охорона здоров’я та продукти харчування (14%), енергетика (10%), розвиток баз даних, обчислювальної та цифрової дослідницької інфраструктури (6%). Проєкти відібрані з усієї України, більша частина припадає на Київ, Львів та Харків.

Нагадаємо, Повітряні сили: Не можемо розголошувати точну дату, коли з’являться F-16

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Укрзалізниця з 1 червня запускає потяг у Європу, який з’єднає Київ, Будапешт і Відень Укрзалізниця з 1 червня запускає потяг у Європу, який з’єднає Київ, Будапешт і Відень
Вже з 1 червня почне курсувати потяг, який з’єднає Київ, Будапешт і Відень. Зокрема відновити міжнародне залізничне сполучення дозволила стабілізація ситуації з коронавірусом.
Український гурт "Go_A" пройшов у фінал "Євробачення-2021" (відео) Український гурт "Go_A" пройшов у фінал "Євробачення-2021" (відео)
Учора, 18 травня о 22:00 у Роттердамі розпочався перший півфінал Пісенного конкурсу Євробачення-2021 – український гурт Go_A виступили під номером 15. Загалом у першому півфіналі виступило 16 країн-учасниць.
Вступ України до ЄС: скільки українців підтримують ініціативу Вступ України до ЄС: скільки українців підтримують ініціативу
59% громадян України, які вважають своєю рідною мовою українську, і 28%, які вважають рідною російську мову, виступають за вступ країни до Європейського Союзу.
Load next