Росіяни блокують репатріацію тіл загиблих українських військових

Росіяни блокують репатріацію тіл загиблих українських військових

Керівник секретаріату Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Богдан Охріменко заявив, що росіяни затримують репатріацію тіл загиблих українських оборонців.

Про це повідомляє Координаційний штаб.

Усі наші заклики повернути в Україну тіла Захисників, ігноруються російською стороною. Прикладом цього є безпідставна відмова російської сторони провести чергову репатріацію останків загиблих захисників, — зазначив Богдан Охріменко.

Також залишається відкритим питання передачі тіл військовополонених, які, за твердженням російської сторони, загинули у літаку Іл-76 наприкінці січня 2024 року. У реальності російська сторона в черговий раз маніпулює інформацією.

Повернення тіл для поховання рідними та близькими – гуманітарна місія, властива більшості конфліктів. Проте навіть у такій справі протилежна сторона не може обійтися без штучних перепон та політизації. Навіть решткам своїх солдатів Росія не хоче дати спокою. Координаційний штаб робить все щоб повернути наших полеглих Героїв. Водночас ми закликаємо російську сторону згадати загальнолюдські цінності. Заберіть тіла своїх військових та віддайте їх рідним для належного поховання, — зазначив Богдан Охріменко.

Нагадаємо, В окупований Крим прибули військові з Ленінградського округу рф - партизани

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупант здався в полон разом із танком, щоб уникнути розстрілу Окупант здався в полон разом із танком, щоб уникнути розстрілу
Такий випадок не є поодиноким.
ОБСЄ працює над звільненням з російського полону своїх працівників ОБСЄ працює над звільненням з російського полону своїх працівників
Раніше у березні ОБСЄ заявило, що їм вдалось евакуювати з України майже 500 членів міжнародної місії.
Load next