Уряд ухвалив за основу законопроєкт про ветеранську патронатну службу

Уряд ухвалив за основу законопроєкт про ветеранську патронатну службу

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про Державну ветеранську патронатну службу.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Рішення щодо проєкту закону №9423 підтримали 259 депутатів. Документ передбачає створити при уряді Державну ветеранську патронатну службу, яка діятиме продовж 5 років на засадах державно-волонтерського партнерства.

Її місією є допомога демобілізованим в отриманні конкретної публічної послуги (електронної публічної послуги) виключно в системах соціального захисту, охорони здоров’я, освіти та адміністративних послуг, перелік яких визначається Кабінетом міністрів.

Відомо, що працівниками служби будуть патронатні помічники - волонтери чи демобілізовані військовослужбовці. Гранична чисельність Державної ветеранської патронатної служби становитиме 15 тисяч осіб, з яких не менше 10% - волонтери. Вони також мають обов’язково пройти навчання тривалістю 14 робочих днів. Послуги такої служби для ветеранів будуть безкоштовними.

Нагадаємо, Росія планує зірвати Саміт миру - Зеленський

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Load next