У НАТО виключили можливість розміщення ядерної зброї в Польщі

У НАТО виключили можливість розміщення ядерної зброї в Польщі

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не планує розширювати коло країн-союзників з ядерною зброєю. Ця заява пролунала після того, як президент Польщі Анджей Дуда запропонував розмістити ядерну зброю на території своєї країни.

Про це Столтенберг повідомив під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком.

Журналіст «Польського агентства преси» запитав, чи ведуться розмови в Альянсі про розширення програми розподілу ядерної зброї. На що Столтенберг категорично відповів: "Ні, немає жодних планів розширення домовленостей про спільне використання ядерної зброї, жодних планів щодо розгортання ядерної зброї у будь-яких додаткових країнах НАТО".

Ця відповідь пролунала після заяви польського президента Анджея Дуди про те, що Польща готова розмістити ядерну зброю НАТО на своїй території. За його словами, це питання є предметом польсько-американських переговорів. Дуда додав, що уже кілька разів говорив на цю тему із США.

Нагадаємо, Рада ухвалила закон про нову систему вищої освіти: деталі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Українські захисники ліквідували понад 3,5 тисячі окупантів - Подоляк Українські захисники ліквідували понад 3,5 тисячі окупантів - Подоляк
В ОП назвали приблизні втрати ворога за два дні вторгнення в Україну.
Load next