Данія цьогоріч збільшить військову допомогу Україні на $630 мільйонів

Данія цьогоріч збільшить військову допомогу Україні на $630 мільйонів

Данія цього року збільшить фінансування фонду для військової підтримки України на 4,4 мільярда крон (понад $630 мільйонів).

Про це повідомив міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен, передає AFP.

З початку війни Данія була однією з найактивніших країн-донорів. Ми будемо продовжувати це робити, і тому я радий, що переважна більшість партій Фолькетингу підтримує нас, додаючи до Українського фонду у 2024 році ще 4,4 мільярда крон на військову допомогу, - заявив він.

Фонд був створений для розподілу допомоги Україні в період 2023 - 2028 рр. Після збільшення фінансування загальний обсяг Українського фонду становитиме 64,8 мільярда данських крон (понад $9,3 млрд).

Український фонд передбачає надання прямої військової допомоги у вигляді озброєнь, іншого військового обладнання та навчання персоналу. Серед іншого, для ЗСУ купують зброю та обладнання у данських та іноземних компаній. Сюди також входять фінансові пожертви та співробітництво з іншими державами щодо підтримки України.

Володимир Зеленський висловив вдячність усім партіям парламенту Данії за це рішення.

Ми цінуємо готовність Данії реагувати на нагальні потреби українських захисників і поділяємо стратегічне бачення: що сильнішою буде Україна, то сильнішою буде вся Європа, - написав Президент.

Нагадаємо, Росія планує зірвати Саміт миру - Зеленський

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next