Україна і Катар розширюють співпрацю для повернення українців із росії - Лубінець

Україна і Катар розширюють співпрацю для повернення українців із росії - Лубінець

Україна і Катар розширюють співпрацю у питанні повернення українців з Російської Федерації.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Із робочим візитом перебуваю в Катарі. Зустрівся з державним міністром з питань міжнародного співробітництва Лолвою Рашид Аль-Хатер, - зазначив Лубінець.

Держава Катар, як провідний посередник у процесі возз'єднання дітей у російсько-українському конфлікті, організувала Програму оздоровлення та відновлення для сімей, яким Офіс уповноваженого допоміг возз’єднатися в межах реалізації затвердженого плану дій Президента України Bring Kids Back UA.

Україна вітає те, що Катар прагне не лише надати допомогу у возз'єднанні сімей, а й покращити їхній добробут усіма можливими способами, у тому числі й у питанні оздоровлення. Згадувана вище програма включає медичний огляд, психосоціальну підтримку, а також знайомство з Катаром та культурою цієї країни, - зазначив Лубінець.

Він подякував за посередництво та допомогу.

Окрім того, під час зустрічі обговорювали питання повернення додому українських цивільних, яких незаконно утримує РФ і військовополонених. Катар, у свою чергу, виступає за розширення діяльності у посередництві між Україною та Росією. Зустріч з катарською делегацією будемо продовжувати й завтра, - підкреслив Лубінець.

Він нагадав, що повернення українських дітей та перемовини з РФ відбуваються при посередництві Катару та катарських дипломатів.

Нагадаємо, Литва проведе найбільші в історії країни міжнародні військові навчання

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
З України намагались незаконно вивезти понад 12 кг бурштину до ОАЕ та Катару (фото) З України намагались незаконно вивезти понад 12 кг бурштину до ОАЕ та Катару (фото)
Українські прикордонники викрили схему незаконного вивезення велетенських брил бурштину з України в ОАЕ і Катар.
Load next