На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°

На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°

Погода в Україні на вихідних 20-21 квітня буде похмурою, дощовою й вітряною, подекуди з нічними заморозками.

Про це повідомили в Sinoptik.ua.

За даними синоптиків, у суботу небо над Україною, як і протягом практично всього попереднього тижня, буде затягнуте хмарами. На півдні та в центрі країни очікуються грози, в решті областей – невеликі дощі. Перепочити від затяжних дощів зможуть лише жителі Закарпаття, Донецької, Луганської, Київської, Сумської та Чернігівської областей.

Найтепліше буде на сході – вдень повітря тут прогріється до +17…+20 °С, уночі – до +5…+8 °С. У південних, північних і центральних областях термометри покажуть удень +14…+16 °С, у західних – +11…+14 °С, проте ночі тут будуть холодними, місцями із заморозками до -3 °С.

Неділя в Україні буде негожою. У Київській, Житомирській і Вінницькій областях синоптики прогнозують сильні зливи (близько 20 мм). У решті регіонів буде досить вітряно при незначних опадах. Особливо сильні пориви вітру (понад 10 м/с) очікуються в Одеській, Херсонській, Дніпропетровській і Запорізькій областях.

На сході країни стовпчики термометрів піднімуться до +19…+22 °С (уночі – до +9 °С), у південних та західних областях – до +11…+14 °С (уночі – до +5…+10 °С) . У центрі та на півночі повітря вдень прогріється до +6…+9 °С (уночі – до +5 °С).

Новий тиждень також розпочнеться з дощової погоди по всій Україні. Сильні дощі у понеділок пройдуть у Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській, Херсонській і Рівненській областях. На сході денна температура становитиме +17…+20 °С, нічна – до +7 °С, на півдні – +13…+15 °С (уночі — +7 °С), у центрі та на півночі – +10…+ 12 °С (уночі – +3 °С). Найпрохолоднішою погода на початку тижня буде у західних областях: удень – +6…+8 °С, уночі – +3 °С.

Синоптики також попереджають, що через рясні опади на деяких річках Івано-Франківської (Дністер, Прут, Галич-Заліщики) та Чернівецької (Сирет) областей очікується підвищення рівня води на 0,2-1,2 м. Можливе також підтоплення ділянок поблизу Дністра в районі міст Могилів-Подільський та Ямпіль.

Нагадаємо, В Україні розмінували 700 гектарів за допомогою машин від міжнародних партнерів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні оголосили штормове попередження: західні регіони накриють дощі та град В Україні оголосили штормове попередження: західні регіони накриють дощі та град
У західних областях України надзвичайники оголосили штормове попередження - очікуються грози, шквали та град.
Синоптики прогнозують посилення спеки в Україні до 36°С тепла Синоптики прогнозують посилення спеки в Україні до 36°С тепла
Погода в Україні до кінця червня і на початку липня буде мінливою - з перепадом температури повітря в 10 градусів у низці регіонів, однак грозові дощі випадатимуть не часто.
У понеділок майже по всій Україні пройдуть дощі У понеділок майже по всій Україні пройдуть дощі
В Україні у понеділок, 26 квітня, збережеться холодна погода, на більшій частині території йтимуть короткочасні дощі.
Load next