Латвія вимагає від 34 громадян РФ добровільно виїхати з країни

Латвія вимагає від 34 громадян РФ добровільно виїхати з країни

Латвійське управління у справах громадянства та міграції (УСГМ) видало 34 розпорядження про виїзд громадянам Росії, які не виконали вимог Закону про імміграцію та не подали документи на одержання посвідки на проживання.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Латвії Ріхард Козловскіс, передає Delfi.

За його словами, контролюючи виконання нових вимог Закону про імміграцію Латвії, прикордонники провели близько 800 фізичних перевірок та отримали інформацію про трохи менше 600 осіб, які залишили Шенгенську зону. Понад 100 людей не було виявлено за місцем проживання, але немає і даних про те, що вони залишили Латвію.

Справа з цими поправками і вимогами рухається... Наразі до примусового видворення ми не дійшли, але ми, звичайно, будемо працювати. Я допускаю, що в кінцевому підсумку будуть, але я бачу, що люди, які розуміють, що це був не жарт і вимоги реальні, до фізичного видворення не доходять і шукають шлях, як їм самим залишити країну», - заявив глава МВС Латвії.

Латвійський закон про імміграцію передбачає, що термін дії постійної посвідки на тимчасове проживання, виданої громадянам Росії, закінчився у вересні 2023 року. Щоб жити в Латвії, їм потрібно було подати документи на статус постійного жителя Євросоюзу, а для цього подати в УСГМ довідку про знання державної мови на мінімальному рівні та наявність фінансових коштів. Люди віком від 75 років від іспиту звільнені.

В останній момент перед набуттям нормами чинності латвійські політики внесли в закон поправки, що передбачають для громадян Росії, які проживають у Латвії, ще два роки, протягом яких вони мають скласти іспит з латиської мови, щоб легально продовжити перебування в Латвії. Для цього вони мають отримати щонайменше тимчасову посвідку на проживання.

Нагадаємо, Делегація українських військових "Азову" долучилася до заходу "Захисники Маріуполя — 2 роки у полоні" у Лондоні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next