Макрон переконуватиме лідера КНР вплинути на путіна для завершення війни - Bloomberg

Макрон переконуватиме лідера КНР вплинути на путіна для завершення війни - Bloomberg

Президент Франції Еммануель Макрон має намір поглибити особисті зв'язки з лідером КНР Сі Цзіньпіном під час його дводенного візиту до Франції та закликатиме китайського лідера спонукати президента РФ Володимира Путіна припинити війну в Україні.

Про це повідомляє агенція Bloomberg. 

Президент Еммануель Макрон прагне поглибити особисті зв’язки із Сі Цзіньпіном під час його дводенного візиту до Франції і закликатиме китайського лідера спонукати Володимира Путіна припинити війну РФ в Україні, - йдеться у повідомленні.

Джерела Bloomberg повідомили, що президент Франції також має намір залучити китайські інвестиції у галузь виробництва електронних акумуляторів у Франції.

Зазначається, що французький президент планує запросити Сі на вечерю в Єлисейський палац у Парижі, де в меню може бути французький коньяк, щодо якого Пекін проводить антидемпінгове розслідування.

Окрім того, Макрон запросить свого китайського колегу до південно-західного департаменту Верхні Піренеї, де французький президент у дитинстві відвідував бабусю.

Лідер КНР планує відвідати країни Європи вперше за п'ять років на тлі зростання напруженості у відносинах із Заходом з низки питань, включно з торгівлею, звинуваченнями у шпигунстві та підтримкою Пекіном агресії РФ.

Нагадаємо, Під час нападу з мечем у Лондоні загинув 13-річний хлопчик

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено) Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено)
Напередодні Зеленський говорив з президентом США Джо Байденом.
"Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною "Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною
Агентство Bloomberg із посиланням на джерела писало, що нова агресія РФ проти України може розпочатися 15 лютого.
Load next