В Україну з окупації та РФ повернули 13 дітей

В Україну з окупації та РФ повернули 13 дітей

З тимчасово окупованих ворогом територій та Росії в Україну повернули 13 дітей: частина врятованих дітей втратила батьків або опікунів.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. 

За його словами шістьох дітей повернули в рамках затвердженого президентом плану дій Bring Kids Back UA, ще сімох - врятували з окупації. 

Хтось із повернутих нині дітей втратив батьків, когось - батьки хотіли повернути самотужки, однак цього не дала зробити РФ, хтось - мріяв, що виїде до рідних. І ця мрія здійснилася, - зазначив Лубінець. 

Він розповів історію врятованої 15-річної дівчинки. У її будинок в Маріуполі влучив російський танк, тому вона з мамою знайшла прихисток у церкві. Згодом підлітка отримала поранення голови від уламків ракети. Після багатьох спроб сім'ї все ж вдалося повернутися на підконтрольну Україні територію. 

Приємно повідомляти, що наш Офіс, який над цим працював спільно з іншими держорганами та за посередництва Держави Катар, приніс результат - діти на рідній землі. Очікуємо й результатів щодо інших питань, які обговорювалися під час мого візиту до цієї держави у квітні, - йдеться у повідомленні. 

Вказано, що у випадку зникнення дитини обов'язково потрібно інформувати Нацполіцію. 

Якщо ж Ви переконані, що дитину депортували на РФ, чи вона перебуває на ТОТ, то окрім поліції варто повідомити й нас - Офіс Омбудсмана, - додав Лубінець. 

Нагадаємо, Сенат Польщі ухвалив закон про допомогу українським біженцям

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next