Уряд визначив документи для проходження МСЕК

Уряд визначив документи для проходження МСЕК

Кабінет Міністрів затвердив перелік документів для проходження медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), яка встановлює ступінь утрати працездатності та інвалідність.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

У відомстві пояснили, що внаслідок війни збільшується кількість людей, які потребують встановлення інвалідності, і тому виникла необхідність визначити перелік документів для подання на МСЕК. Це дозволить зменшити навантаження на персонал і скоротить терміни оформлення документів, зазначають у МОЗ.

Отже, тепер пацієнт повинен подати такі загальні документи:

  • паспорт громадянина України (у разі предʼявлення паспорта громадянина України у формі ID-картки також необхідний витяг з реєстру територіальної громади);
  • довідка про надання реєстраційного номера платника податків;
  • для чоловіків від 18 до 60 років — військовий квиток (тимчасове посвідчення військовозобовʼязаного) чи посвідчення про приписку до призовної дільниці або довідка територіального центру та соціальної підтримки про перебування на військовому обліку;
  • для людей, щодо яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок війни або інтернування в нейтральних державах, — відповідна довідка.

Водночас медичні документи, що подають лікарські консультативні комісії до МСЕК:

  • направлення на МСЕК;
  • медичні документи, що стосуються захворювання чи стану (виписка з медичної картки);
  • результати лабораторних та інших досліджень, які підтверджують діагноз або стан і ступінь його важкості;
  • план медичної, професійної та індивідуальної реабілітації;
  • документи, що підтверджують причинний зв’язок з інвалідністю;
  • документи, що підтверджують безперервну тимчасову непрацездатність протягом чотирьох місяців.

Окремі зміни стосуються проходження МСЕК військовослужбовцями. Так, відтепер причинний зв’язок інвалідності, а також ступінь утрати працездатності колишніх військовослужбовців встановлюватиметься на підставі постанови військово-лікарської комісії, оформленої довідкою ВЛК, свідоцтвом про хворобу або протоколом засідання штатної ВЛК.

Однак ступінь утрати працездатності військовослужбовців комісія встановлюватиме після закінчення лікування, додали у міністерстві. На підставі даних про втрату здоров’я комісія також розроблятиме програму медичної, професійної та соціальної реабілітації.

У МОЗ також нагадали, що проходження МСЕК не залежить від місця проживання. Отримати направлення можна, звернувшись до закладу охорони здоровʼя за місцем проходження лікування або до сімейного лікаря, де підготують відповідні документи.

Нагадаємо, Україна вже отримала від союзників ракети до Patriot - міністр оборони Іспанії

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Алгоритм дій при хімічній атаці (відео) Алгоритм дій при хімічній атаці (відео)
Раніше США застерегли світ щодо можливого застосування росією в Україні хімічної або біологічної зброї.
Load next