Зеленський назвав дату Саміту миру у Швейцарії

Зеленський назвав дату Саміту миру у Швейцарії

Президент України Володимир Зеленський заявив, що кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у Саміті миру, бо ідеться про справжню повагу до міжнародного права та мирного співіснування в усьому світі.

Про це він написав у соцмережі Х.

Згідно з нашими домовленостями із Президенткою Швейцарії Віолою Амхерд перший Саміт миру відбудеться 15–16 червня в Бюргенштоці, поблизу міста Люцерн у Швейцарії. До участі запрошені та очікуються глави держав та урядів з усіх континентів, - зазначив Зеленський.

Глава держави наголосив, що “Саміт стане платформою для обговорення шляхів досягнення всеосяжного, справедливого й тривалого миру для України відповідно до Статуту ООН і норм міжнародного права. Усі держави, запрошені на саміт, продемонстрували свою відданість цим принципам”.

Я впевнений, що кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже він має важливе значення не лише для України. Ідеться про глобальну роль кожної країни, а також про справжню повагу до міжнародного права та мирного співіснування в усьому світі, - заявив Зеленський.

Він нагадав, що “ці спільні правила, закріплені в Статуті ООН, захищають усі країни від нападу та насильства”.

Отже, наш спільний глобальний обов’язок — захищати їх реальними діями, а не лише словами. Саме про це йтиметься на першому Саміті миру у Швейцарії, - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, Група Нафтогаз у квітні пробурила понад 40 кілометрів свердловин

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next