У Європі почалися масштабні страйки на транспорті

У Європі почалися масштабні страйки на транспорті

Страйки на транспорті у травні заплановані у кількох країнах Європи. Через це можливі скасування чи затримки поїздів та авіарейсів.

Про це повідомляє euronews.travel.

Велика Британія: скасовують тисячі потягів

Машиністи деяких із найбільш завантажених приміських маршрутів Великобританії оголосили страйк через оплату та умови праці. Члени профспілки ASLEF зупиняють тисячі поїздів з 7 по 9 травня 2024 року.

Мета страйку – порушити роботу 14 залізничних компаній в Англії, які контролюються урядом Великої Британії та належать до Rail Delivery Group (RDG), повідомляє independent.co.uk. Зазначається, що більшість залучених операторів скасували усі рейси.

Зміни у роботі залізниці слід очікувати до11 травня, оскільки члени профспілки машиністів ASLEF також беруть участь у страйку проти понаднормової роботи.

Водночас страйкувати готуються працівники найбільшого аеропорту Великої Британії – лондонського Хітроу. Страйк мав початися 7 травня, але його відклали на два дні для переговорів. Якщо не буде досягнуто згоди, страйк триватиме з 9 до 13 травня, що може спричинити збої у роботі аеропорту.

Італія: збої у роботі залізниці по всій країні

Хвиля страйків на залізниці в Італії вплине на поїздки в окремих регіонах. 10 травня заплановані регіональні страйки в Неаполі, 17 травня – у регіоні Фріулі-Венеція-Джулія, 27-28 травня – у Лігурії.

Загальнонаціональний страйку 19 травня вплине на поїздки Trenitalia та Trenord. Машиністи поїздів страйкуватимуть майже добу.

У Франції страйкуватиме персонал авіакомпанії

Французькі бортпровідники погрожують страйком з 8 по 12 травня. Очікується, що участь візьмуть 90% бортпровідників. Страйк вплине на рейси іспанської авіакомпанії Vueling. Персонал вимагає переглянути умови праці.

В Ісландії готуються до страйку в аеропорту

Працівники найбільшого аеропорту Ісландії Кеплавік планують страйкувати 9-12 травня, якщо не буде вирішений трудовий спір.

Працівники служби безпеки планують щодня зупиняти свою роботу на 4 години, що може призвести до збоїв рейсів.

Нагадаємо, Кабмін вніс зміни у правила оренди держмайна на час воєнного стану

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Поплавського поплавило: ректор КНУ погрожує та виганяє студентів з бункера (відео) Поплавського поплавило: ректор КНУ погрожує та виганяє студентів з бункера (відео)
Кажуть, що тим, то залишився, обіцяє, що хлопці підуть на гарматне м’ясо в Ірпінь, ну а на дівчат у нього "свої плани"
Load next