Україна отримала $114 мільярдів допомоги: деталі

Україна отримала $114 мільярдів допомоги: деталі

За час існування коаліції в форматі «Рамштайн» Україні виділено 114 млрд дол допомоги. Сьогоднішнє засідання «Рамштайну» буде присвячене передусім постачанню зброї, снарядів різних калібрів та питанням логістики.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

Формат «Рамштайн», якому сьогодні виповнюється 2 роки, є вкрай важливим. Я нагадаю, що за час його існування 114 млрд доларів США – така сума підтримки надійшла в Україну. І ці гроші, і ця допомога зброєю фактично допомогла нашій державі зберегтися, і в сукупності з мужністю та героїзмом українських військових дати відсіч окупантам. Сьогодні йтиметься про максимально швидке налагодження з партнерами постачання і логістичних шляхів, розробки тих алгоритмів, завдяки яким буде надходити західна зброя. Традиційно напередодні «Рамштайну» декілька країн наголосили про те, що будуть виділені серйозні кошти на допомогу Україні, - повідомив Лазуткін.

Відповідаючи на питання які теми будуть пріоритетними на засіданні, Лазуткін повідомив: «Йтиметься передусім про постачання зброї, снарядів різних калібрів, передусім 155-міліметрових, також про те, що будуть боєприпаси ATACMS в Україну постачатися».

Він відзначив, що наразі існує єдність прогресивних країн світу щодо допомоги Україні, і не лише тих, що входять до блоку НАТО. Речник нагадав, що днями США ухвалили доленосне рішення, Данія оголосила про додаткове виділення 590 млн євро, Велика Британія надала на підтримку України 500 млн фунтів стерлінгів й інші країни долучаються до виділення допомоги.

Лазуткін повідомив, що на сьогодні вже долучилося 22 країни, які не входять до блоку НАТО, й не виключив що їх число зростатиме.

Нагадаємо, Блінкен пригрозив Китаю санкціями за підтримку рф

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Продавав крадені авто: у Польщі судитимуть "українського бізнесмена" Продавав крадені авто: у Польщі судитимуть "українського бізнесмена"
Українець, разом із ще з двома поляками організували свою банду та продавали крадені авто. За злочинні дії чоловікам загрожує тюремне ув'язнення.
У Києві лікарі-хабарники «заробляли» на померлих від COVID-19 У Києві лікарі-хабарники «заробляли» на померлих від COVID-19
Поліція затримала на хабарі завідувача патологоанатомічним відділенням та лікаря однієї зі столичних лікарень. Вони «заробляли» на видачі тіл померлих від COVID-19.
Рекордний хабар на 5 мільйонів: справу незаконно намагаються забрати у Антикорупційного суду Рекордний хабар на 5 мільйонів: справу незаконно намагаються забрати у Антикорупційного суду
Справу часів Януковича, щодо ексміністра екології Миколи Злочевського та рекордний хабар спробують забрати з Антикорупційного суду.
Load next