В Естонії оголосили Московський патріархат інститутом, який підтримує агресію рф

В Естонії оголосили Московський патріархат інститутом, який підтримує агресію рф

Парламент Естонії засудив дії Московського патріархату й оголосив його інституцією, яка підтримує російську агресію проти України.

Про це повідомляє ERR.

Цю заяву підтримали 75 депутатів, а вісім виступили проти неї. У ній наголошується, що патріарх Кирило з 2022 року відкрито підтримує російську агресію проти України, а в якості інструменту пропаганди війни керівництво Московського патріархату використовує ідеологію "російського світу".

Також у заяві парламенту зазначено, що в березні створена під егідою Російської православної церкви організація "Всесвітній російський народний собор", яким керує патріарх Кирило, ухвалила програмний документ під назвою "Сьогодення і майбутнє російського світу".

Згідно з ним війна проти України описується як "священна", а сфера впливу Російської Федерації поширюється за межі території колишньої Російської імперії.

Заклики Московського патріархату приховують у собі загрозу безпеці та існуванню Естонії, зокрема пряму загрозу громадському та конституційному порядку в Естонії, - йдеться у заяві.

Тому парламент Естонії закликав усі держави і міжнародну громадськість перешкоджати ворожій діяльності Московського патріархату з надання зловмисного впливу.

Нагадаємо, Росіяни готуються до масованих атак по Україні - Повітряні сили

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next