Експорт Вірменії до рф збільшився втричі після введення санкцій

Експорт Вірменії до рф збільшився втричі після введення санкцій

Експорт Вірменії до Росії після впровадження санкцій різко зріс, що викликає занепокоєність європейських партнерів щодо можливого обходу обмежень.

Про це повідомляє Euractiv.

Зазначається, що у 2022 році після впровадження західних санкцій проти Москви у зв’язку з її вторгненням в Україну експорт Вірменії в країну-агресорку зріс утричі, після чого подвоївся в період із січня по серпень минулого року. Це стало підставою для сумнівів у дотриманні Вірменією санкційного режиму.

Як пише Euractiv, з моменту приєднання Вірменії до Євразійського економічного союзу, очолюваного Москвою, Росія стала найголовнішим торговельним партнером кавказької країни. Частка РФ в експорті Вірменії після початку повномасштабного вторгнення в Україну зросла ще більше. Так, у 2023 році на торгівлю з Росією припадало понад 35% зовнішньої торгівлі країни, тоді як частка Євросоюзу становила 13% від загального обсягу.

Висока залежність вірменської економіки від торгівлі з Росією практично унеможливила приєднання країни до санкцій проти Москви без ризику безпрецедентного економічного спаду, – йдеться у публікації.

Водночас у виданні зазначили, що така ситуація не заважає спробам уряду Вірменії повільно змінювати геополітичну орієнтацію країни в напрямку Заходу. Навпаки, напруженість між Москвою та Єреваном, включаючи відкриту незгоду із загарбницькою війною РФ в Україні, продовжує наростати паралельно зі збільшенням обсягів торгівлі.

Нагадаємо, На Харківщині чоловік підірвався на протипіхотній міні

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ ліквідувала канал контрабанди метадону до тимчасово окупованого Донецька (відео) СБУ ліквідувала канал контрабанди метадону до тимчасово окупованого Донецька (відео)
Наркотики на непідконтрольну Україні територію відправляли не через лінію розмежування, а через кордон з Росією.
Load next