Уряд створив штаб підготовки до опалювального сезону

Уряд створив штаб підготовки до опалювального сезону

Кабінет міністрів України створив Штаб підготовки до наступного опалювального сезону, що координуватиме роботи з подолання наслідків російського енергетичного терору.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Сьогодні уряд створив Штаб підготовки до наступного опалювального сезону. До його складу увійдуть представники ключових міністерств та відомств, народні депутати, представники громад, - поінформував він.

Глава уряду пояснив, що Штаб координуватиме всі роботи з подолання наслідків російського енергетичного терору, модернізації та адаптації паливно-енергетичного комплексу до нових викликів.

Крім того, уряд планує активніше залучати допомогу від партнерів і працювати над вирішенням боргової кризи в енергетиці.

Зробимо усе, щоб наступної осені та взимку в оселях усіх українців було світло і тепло, а підприємства мали доступ до електропостачання, - підкреслив Шмигаль.

Прем’єр повідомив, що сьогодні уряд також ухвалив низку рішень в енергетичній сфері, зокрема збільшив у п'ять разів субсидії на електроенергію для жителів Харківщини, які залишилися без світла через російські атаки.

Попереду ще багато роботи, але ми обов’язково впораємося і збережемо стійкість та міцність української енергетики, - резюмував очільник українського уряду.

Нагадаємо, Кабмін вніс зміни у правила оренди держмайна на час воєнного стану

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next