У США засудили українського хакера до майже 14 років ув’язнення

У США засудили українського хакера до майже 14 років ув’язнення

У США засудили громадянина України Ярослава Васінського до 13 років 7 місяців ув’язнення за участь у проведенні понад 2500 хакерських атак та вимаганні 700 млн доларів.

Про це повідомляє міністерство юстиції США.

Громадянина України засудили до 13 років 7 місяців ув’язнення та зобов’язали виплатити понад 16 мільйонів доларів компенсації за участь у понад 2500 хакерських атак та вимаганні викупу у розмірі понад 700 мільйонів доларів.

За даними слідства, яке вело ФБР, Васінський разом зі спільниками здійснив тисячі атак з використанням програми-вимагача Sodinokibi/REvil. Хакери зламали тисячі комп’ютерів по всьому світу та шифрували їх за допомогою програм-вимагачів. Потім зловмисники вимагали викуп, погрожуючи публічно розкрити дані жертв.

Васінський визнав себе винним за 11 пунктами обвинувачення у змові з метою вчинення шахрайства та у відмиванні коштів.

Нагадаємо, Американські і канадські хірурги прооперували 32 українців із травмами обличчя

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Українцеві у США загрожує 115 років ув'язнення за кібершахрайство Українцеві у США загрожує 115 років ув'язнення за кібершахрайство
Ярослав Васинський входив у хакерське угруповання «REvil», що з великою ймовірністю розробило шкідливу програму-вимагача «Sodinokibi». За допомогою нього зловмисники здійснювали систематичні атаки на комп'ютерах компаній у США з подальшим вимаганням значних коштів для розблокування доступу до них.
В США на 10 років засудили українця, якого звинувачують у кібератаках В США на 10 років засудили українця, якого звинувачують у кібератаках
35-річного українця засудили на 10 років ув'язнення через здійснення кібератак, після того, як він визнав себе винним в участі у діяльності хакерської групи FIN7, чисельність якого становила понад 70 осіб.
В Україні судитимуть екснацгвардійця, який три місяці катував людину В Україні судитимуть екснацгвардійця, який три місяці катував людину
Він місяць тримав волонтера у холодному туалеті непрацюючого дитячого оздоровчого табору та обмежував в їжі й питній воді свого "полоненого".
Load next