Заміна міністра оборони РФ свідчить про підготовку Кремля до затяжної війни - ISW

Заміна міністра оборони РФ свідчить про підготовку Кремля до затяжної війни - ISW

Висунення Андрія Бєлоусова кандидатом на посаду міністра оборони РФ пов’язане з високим рівнем корупції у Міноборони РФ та свідчить про підготовку Кремля до затяжної війни з Україною.

Про це повідомляє ISW.

Призначення Бєлоусова на посаду міністра оборони РФ є значним кроком у спробі Путіна створити всі економічні передумови для ведення тривалої війни, - зазначають аналітики.

Як зазначається, Бєлоусов не має військового досвіду, за фахом він економіст. Російські джерела зазначають, що нова посада Бєлоусова свідчить про серйозну стурбованість рівнем корупції та нецільовим використанням коштів у російському війську, а також неефективністю Міноборони РФ загалом.

За інформацією ISW, Бєлоусов є прихильником більшої участі держави в економіці. Майже десятирічне його перебування на посаді міністра економіки у російському уряді та нещодавня участь в управлінні різними інноваційними проєктами в галузі оборонного промислового комплексу та безпілотників готували його до того, щоб очолити апарат Міноборони РФ. У січні 2023 року Бєлоусов оголосив, що РФ завершила проєкт «Безпілотні авіаційні системи», який передбачає 696 мільярдів рублів (близько 7 мільярдів доларів) на виробництво 32 тис. безпілотників на рік до 2030 року.

Нещодавно він заявив про проєкт державного замовлення на 4,4 мільярда рублів (приблизно 48 мільйонів доларів) на виробництво безпілотників до 2030 року, а також про плани щодо фінансової підтримки виробників безпілотників, навчання розробників та операторів дронів.

Бєлоусов має сильнішу репутацію ефективного технократа, і інсайдерські джерела стверджують, що він має позитивні стосунки з Путіним, - йдеться у звіті.

За оцінкою аналітиків, Путін, імовірно, має намір використати його досвід роботи на цивільній посаді в уряді, щоб поєднати федеральну економічну політику з програмою російського МО, тим самим повніше мобілізуючи російську економіку у більшому та довготерміновому масштабі та інтегруючи її з внутрішньою економічною політикою.

На думку аналітиків, перестановки на високому рівні після президентських виборів у РФ засвідчують, що Путін робить значні кроки щодо мобілізації російської економіки та оборонно-промислової бази для підтримки тривалої війни в Україні та, можливо, підготовки до майбутньої конфронтації з країнами НАТО.

Нагадаємо, Укренерго вводить нові обмеження електропостачання для промисловості

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Можуть завдати ракетних ударів: кораблі окупантів увійшли у закритий район Чорного моря – Генштаб ЗСУ Можуть завдати ракетних ударів: кораблі окупантів увійшли у закритий район Чорного моря – Генштаб ЗСУ
Триває 33 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Load next