Послання Варфоломія до Великодня: Воскресіння Христа є мотивацією боротьби з присутністю зла

Послання Варфоломія до Великодня: Воскресіння Христа є мотивацією боротьби з присутністю зла

У православному досвіді зло не має останнього слова в історії, а віра у Воскресіння служить мотивацією боротьби з присутністю зла та його наслідками у світі, діючи як потужна трансформаційна сила.

Про це йдеться у патріаршому посланні на Святу Пасху 2024, передає сайт Вселенського патріархату.

Славне Воскресіння з мертвих Спаса Христа є спільним воскресінням усього роду смертного і передчуттям досконалості всіх, а також сповнення Божественної Ікономії в Небесному Царстві. Ми беремо участь у невимовній таємниці Воскресіння в Церкві, будучи освяченими в її таїнствах і переживаючи Пасху, “яка відчинила нам двері раю”, - йдеться у посланні Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломея.

У тексті вказується, що головною рисою православного життя є його воскресний пульс.

Але ця віра ніколи не забуває, що шлях до Воскресіння проходить через Хрест. Православна духовність не визнає ні утопізму Воскресіння без Розп’яття, ні песимізму Хреста без Воскресіння. Тому в православному досвіді зло не має останнього слова в історії, а віра у Воскресіння служить мотивацією боротьби з присутністю зла та його наслідками у світі, діючи як потужна перетворююча сила. У православній самосвідомості немає місця ні покорі злу, ні байдужості до розвитку людських справ, - зазначає Варфоломій.

Його Всесвятість нагадує, що Воскресіння Христове – це добра звістка свободи, дар свободи та гарантія спільної свободи у вічному житті Царства Отця, Сина і Святого Духа.

З цими почуттями, шановні браття і улюблені чада, сповнені радості участі в “спільному всіх торжеств”, отримавши світло від незгасного світла та віддавши славу Христу, який воскрес із мертвих і приніс життя всім, поминаючи в цей всесвятковий “обраний і святий день” усіх наших братів і сестер у важких обставинах, ми молимося до нашого Господа, “що смертю смерть подолав”, Бога миру, щоб Він умиротворив світ і просвітив наші кроки до всякого доброго і угодного Йому діла, вигукуючи радісний гімн “Христос Воскрес"!, - привітав Його Всесвятість вірян з Великоднем.

Нагадаємо, СБУ закликає на Великдень обмежити відвідування масових заходів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Великдень під час пандемії: як відбуватиметься святкування (відео) Великдень під час пандемії: як відбуватиметься святкування (відео)
Великдень під час пандемії. Другий рік поспіль львів’яни будуть змушеними святкувати Воскресіння Христове в особливому режимі. Минулоріч віряни освячували кошики під наглядом правоохоронців.
Чи дозволять на на Пасху віруючим відвідати церкву Чи дозволять на на Пасху віруючим відвідати церкву
У Православній церкві сподіваються, що християнам дозволять прийти на богослужіння. Проте, це точно відбуватиметься за умови дотримання карантинних правил.
Папа Римський у Великодній промові згадав про Україну Папа Римський у Великодній промові згадав про Україну
Він закликав країни світу пришвидшити розповсюдження вакцин проти COVID-19 і звільнити бранців Кремля. Папа Римський Франциск виголосив своє традиційне Великоднє послання "Urbi et Orbi".
Load next