Німеччина вже зібрала майже €1 мільярд на посилення ППО України - Бербок

Німеччина вже зібрала майже €1 мільярд на посилення ППО України - Бербок

Щоб захиститися від російських ракет і безпілотників, Україні терміново потрібна посилена ППО.

Про це повідомила міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок у Києві.

Ось чому разом із міністром оборони (Борисом - ред.) Пісторіусом я запустила глобальну ініціативу щодо посилення протиповітряної оборони. Зараз зібрано майже мільярд євро для додаткової підтримки українських сил ППО, і ми інтенсивно працюємо над тим, щоб їх було ще більше, - заявила міністерка.

Бербок зазначила, що Німеччина «кілька разів перевертає кожен камінь» у пошуках нових систем Patriot і лідирує зі своїм рішення передати третю таку систему зі своїх запасів.

Зараз ми маємо об’єднати зусилля, щоб Україна вижила, щоб українці могли продовжувати жити самостійним життям у майбутньому. І щоб путінські війська скоро не опинилися біля наших же кордонів, - додала очільниця МЗС.

Німеччина, запевнила вона, разом з багатьма іншими країнами з усіх частин світу твердо стоїть на боці України.

Народ України може розраховувати на це в довгостроковій перспективі, - наголосила Бербок.

Також вона додала, що «дуже чітко» це буде видно у червні, коли запросить світ на конференцію з відновлення України в Берліні.

Разом із нашими партнерами по всьому світу та міцним альянсом бізнесу, громадянського суспільства та місцевої влади друзі України інвестують у довгострокову перспективу, щоб забезпечити майбутнє України, - сказала дипломатка.

Вона констатувала, що ситуація в Україні знову різко загострилася через масовані російські авіаудари по цивільній інфраструктурі та жорстокий російський наступ у районі Харкова. Але все, що роблять українці, символізують їх вражаючу стійкість і мужність, сказала глава МЗС.

Нагадаємо, У Німеччині українського підлітка поранили ножем

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next