Угорщина "переосмислює" своє членство у НАТО - Орбан

Угорщина "переосмислює" своє членство у НАТО - Орбан

Прем’єр-міністр Віктор Орбан заявив, що Угорщина працює над «переосмисленням» свого статусу членства в НАТО, щоб країна могла відмовитися від участі в діях Альянсу поза його межами.

Про це він повідомив в інтерв’ю державному радіо, передає Bloomberg.

Наші юристи та офіцери наполегливо працюють, щоб побачити, як Угорщина може зберегти своє членство в НАТО таким чином, щоб їй не довелося брати участь в діях НАТО за межами території НАТО, – сказав Орбан.

Він зазначив, що Угорщина віддана місії НАТО із захисту країн-членів Альянсу в разі нападу на одну з них. Однак зауважив, що Будапешт стурбований тим, що фінансування і постачання зброї Україні, яка не є членом Альянсу і межує із Угорщиною, призведе до більш активної військової участі, потенційно навіть до відправлення військ.

Орбан заявив, що його країна принципово не згодна із оцінкою деяких членів НАТО щодо того, що Росія вторгнеться у східний фланг Альянсу після України. За його словами, війну Росії проти України слід розглядати як війну між «двома слов’янськими країнами». Він додав, що в НАТО таку думку не поділяють, створивши робочі групи для вивчення потенційного розширення ролі військового альянсу у війні.

Угорщина, як член НАТО, бере участь у таких обговореннях, однак фактично робить це в якості «неучасника», який виступає проти надання Києву грошей та зброї, пояснив міністр. Орбан сказав, що надання Угорщині «опції відмови» означатиме нову концепцію її членства в НАТО.

Нагадаємо, В СБУ заявили, що оснастили свої морські дрони Sea Baby системою «Град»

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next